Blog

In muziek kan ik juweeltjes van inzichten ontdekken. Kunst kan communiceren op een manier die aansluit bij mijn mindfulness oefening. Zo trof ik Eminem vanochtend in de speellijst. Naast de nostalgie raakte het aan het werken met patronen, met de greep van egocentrisme of onze automatische piloot zoals we dat in de mindfulness noemen. Wie zijn we...

Mindfulness wordt wel gebracht als een techniek om te trainen. De focus op wat je doet, de techniek, geeft grip. Hoe je traint en waarom je traint zijn minstens even belangrijk. Het wat, hoe en waarom vormen het gouden trio om mindfulness een plek in je dagelijks leven te geven. Ze voeden elkaar en jou op je weg met mindfulness....

Boekentip

12-08-2021

Het is een tijdje geleden dat ik ruimte nam om boeken te lezen. Boeken als in papieren versies die je meeneemt op pad, onder een boom of mee op de bank kruipt.

Herinneren

05-05-2021

4 mei. Een dag waarop we stil staan en aandacht schenken aan onze gezamenlijke geschiedenis. Dodenherdenking. Het verlies van mensen, bekend en onbekend. Ik merk dat ik ook stil sta en bezig ga met verlies in mijn persoonlijk leven. Mensen die me ontvallen zijn, iets wat niet meer kan of contacten die er niet meer zijn.

Motivatie

15-04-2021

Ieder van ons is ooit geraakt door mindfulness. Je weg met regelmatig oefenen gaat met ups en downs. Soms spring je zo op je kussen. Het andere moment ben je niet naar je zetel toe te slepen. Of je vergeet het gewoonweg.

In de media

25-03-2021

Hier vind je een kleine verzameling van gepubliceerde interviews met mij en reviews over activiteiten die in verschillende online media zijn verschenen.

In de mindfulness trainingen hoor ik vaak dat het moeilijkste het regelmatig (blijven) oefenen is. Mindfulness moet je doen. Het een plek in je dagelijks leven geven.

'Ik zit vast in gedachten.' 'Ik wil uit mijn hoofd.' 'Ik krijg stress van in mijn hoofd leven.' Ik hoor ik dit vaak van deelnemers. We oriënteren ons snel op wat we denken. Rationaliseren is in het Westen - sinds de Renaissance - op een voetstuk geplaatst. Met deze intellectuele verlichting zijn we wel wat verloren. Namelijk de connectie...