Blog

Naar buiten 

27-05-2022

Buiten mindfulness oefenen is een van mijn favoriete dingen om te doen. Het geeft me energie. Er zijn heel veel oefeningen en in deze blog neem ik je mee in mijn ervaring met tips en een instructie voor een manier van outdoor mindfulness oefenen.

Luisteren

28-01-2022

Ik heb een tijd als zorgvrijwilliger in een hospice gewerkt. Het is de plek waar mijn mindfulness pad van het kussen de wereld in kwam en me veel leerde. Over luisteren. Echt luisteren en jezelf ontdoen en onthullen. En hoe dat de wereld kan veranderen.

In muziek kan ik juweeltjes van inzichten ontdekken. Kunst kan communiceren op een manier die aansluit bij mijn mindfulness oefening. Zo trof ik Eminem vanochtend in de speellijst. Naast de nostalgie raakte het aan het werken met patronen, met de greep van egocentrisme of onze automatische piloot zoals we dat in de mindfulness noemen. Wie zijn we...

Mindfulness wordt wel gebracht als een techniek om te trainen. De focus op wat je doet, de techniek, geeft grip. Hoe je traint en waarom je traint zijn minstens even belangrijk. Het wat, hoe en waarom vormen het gouden trio om mindfulness een plek in je dagelijks leven te geven. Ze voeden elkaar en jou op je weg met mindfulness....

Boekentip

12-08-2021

Het is een tijdje geleden dat ik ruimte nam om boeken te lezen. Boeken als in papieren versies die je meeneemt op pad, onder een boom of mee op de bank kruipt.

Herinneren

05-05-2021

4 mei. Een dag waarop we stil staan en aandacht schenken aan onze gezamenlijke geschiedenis. Dodenherdenking. Het verlies van mensen, bekend en onbekend. Ik merk dat ik ook stil sta en bezig ga met verlies in mijn persoonlijk leven. Mensen die me ontvallen zijn, iets wat niet meer kan of contacten die er niet meer zijn.

Motivatie

15-04-2021

Ieder van ons is ooit geraakt door mindfulness. Je weg met regelmatig oefenen gaat met ups en downs. Soms spring je zo op je kussen. Het andere moment ben je niet naar je zetel toe te slepen. Of je vergeet het gewoonweg.

In de media

25-03-2021

Hier vind je een kleine verzameling van gepubliceerde interviews met mij en reviews over activiteiten die in verschillende online media zijn verschenen.