Over mij 

ANDEREN OVER MIJ 

Link naar reviews


IN DE MEDIA 

Outdoor dag WanderMind:

Een interview en review door Claire's  Mission  en een review door Ik Reis van Jenny

Interviews over mijn boeddhistische inspiratie: 

Wat is Verlichting?  en over een Boeddhistische visie en de Nederlandse (partij)politiek  door platform BodhiTV.Ruim 15 jaar geleden begon mijn formele studie in mindfulness meditatie, boeddhistische filosofie en psychologie. Parallel aan mijn loopbaan als sociaal gedragskundige (agoog) en cultuurwetenschapper in de creatieve sector. Bijdragen aan welzijn van mens en samenleving drijft me. 

Sinds mijn tienerjaren bestudeer ik westerse en oosterse filosofie en praktijken. Ik vond het westerse begrip ontoereikend voor hoe ik het leven ervaar. Wel in de kunsten, mijn eerste liefde is dans, en de filosofie. Reizen vind ik verrijkend. Ik werd zorg-vrijwilliger in een hospice, waar ik over echt luisteren en aanwezig zijn bij lijden leerde. Een burnout bracht me o.m. door mindfulness zicht op en aanwezig durven zijn bij mijn eigen lijden. Echt durven kijken is een doorgaand proces. Het vraagt vriendelijke inzet om erbij te blijven. Door dit te doen ontwikkel je (zelf)vertrouwen en inzicht. Mindfulness is voor mij meer dan een tool voor stressreductie. Het brengt mij naar de realiteit, de aard van hoe het is. Met mij, de ander en de wereld. Zo ontdek ik telkens opnieuw wat het betekent om mens te zijn.

Ik werk(te) als educatie ontwikkelaar, creatief producent, adviseur, coach, projectleider onderwijsinnovatie in het HBO kunstonderwijs en als programmamaker en onderzoeker in de podiumkunsten op het gebied van leven lang leren. Kennisontwikkeling via praktijkonderzoek, educatie en participatie met, voor en in kunst en de samenleving typeren mijn werkfocus. 

Ik ben opgeleid als meditatie instructeur (*), facilitator en mentor voor individuele en groepsmeditaties in de Boeddhistische traditie. Doorgaande studie en begeleiding horen bij dit pad. Professioneel willen werken met mindfulness leidde me naar de praktijkopleiding tot mindfulness trainer (MBSR/MBCT). Mijn boeddhistische meditatiestudie en de opleiding tot mindfulness trainer versterken elkaar.

De opleiding tot Trainer Mindfulness (MBSR) volgde ik bij het Centrum voor Mindfulness te Amsterdam. Ik ben geregistreerd trainer categorie 1 bij de VMBN, de Vereniging voor Mindfulness Based Trainers in Nederland en België en 'Gevorderd Trainer' in het Mindfulness Register. Kijk in de Zorgwijzer of jouw verzekering (een deel) vergoed. 

(*) Mindfulness, shamata, vipassana, contemplaties als liefdevolle vriendelijkheid, visualisaties, loopmeditatie, sociale meditatie (groepsbeoefening), en lichaamsgerichte Meditatie.

Contact

Kim Lokers 

Mindfulness training en outdoor programma's 

info@kimlokers.nl

https://www.linkedin.com/in/kimlokers/