Over mij

13 jaar geleden begon mijn formele studie in mindfulness meditatie, boeddhistische filosofie en psychologie. Parallel aan mijn loopbaan als sociaal gedragskundige (agoog) en cultuurwetenschapper in de creatieve sector. Bijdragen aan welzijn van mens en samenleving drijft me. 

Sinds mijn tienerjaren bestudeer ik westerse en oosterse filosofie en praktijken. Ik vond het westerse begrip ontoereikend voor hoe ik het leven ervaar. In de kunsten, mijn eerste liefde is dans, de filosofie en reizen vond ik herkenning en een studiepad. Later werd ik zorg-vrijwilliger in een hospice, waar ik over echt luisteren en aanwezig zijn bij lijden leerde. Een burnout bracht me o.m. door mindfulness zicht op en aanwezig durven zijn bij mijn eigen lijden. Echt durven kijken is een levenslang proces.

Ik werk(te) als educatie ontwikkelaar, creatief producent, adviseur, coach, projectleider onderwijsinnovatie in het HBO kunstonderwijs en als programmamaker en onderzoeker in de podiumkunsten op het gebied van leven lang leren. Kennisontwikkeling via onderzoek, educatie en participatie met, voor en in kunst en de samenleving typeren mijn werkfocus. Ik ben actief als welzijnscoach. 

Ik ben opgeleid als meditatie instructeur (*), facilitator en mentor voor individuele en groeps-meditaties in de Shambhala Boeddhistische traditie. Doorgaande studie en begeleiding horen bij dit pad. Professioneel willen werken met mindfulness leidde me naar de praktijkopleiding tot mindfulness trainer (MBSR/MBCT). Het sluit naadloos aan bij mijn meditatiestudie. 

De opleiding tot Trainer Mindfulness (MBSR) volgde ik bij het Centrum voor Mindfulness te Amsterdam. Ik ben geregistreerd trainer categorie 1 bij de VMBN, de Vereniging voor Mindfulness Based Trainers in Nederland en België. Kijk in de Zorgwijzer of jouw verzekering (een deel) vergoed. 

(*) Mindfulness, shamata, vipassana, contemplaties als liefdevolle vriendelijkheid, visualisaties, loopmeditatie, sociale meditatie (groepsbeoefening), en lichaamsgerichte Shambhala Meditatie.


Contact

Kim Lokers 

Mindfulness Training & Development 

+31 (0)6 24558899

info@kimlokers.nl

https://www.linkedin.com/in/kimlokers/