Boekentip

12-08-2021

Het is een tijdje geleden dat ik ruimte nam om boeken te lezen. Boeken als in papieren versies die je meeneemt op pad, onder een boom of mee op de bank kruipt. 

Ik houd van poëzie. Korte inspirerende teksten die me doen verder associëren. Mijn verbeelding en emotionele binnenwereld doen het er goed op. Poëzie kan dingen zeggen en laten zien voorbij de woorden. 

Mindful met tekst: contempleren

Deze zomer lees ik in John O'Donohue. To Bless The Space Between Us. A Book Of Blessings. Covergent Books. 2008. Het boek staat vol met herkenbare levenssituaties waarvoor O'Donahue prachtige teksten schrijft om te contempleren. Van op reis gaan, je verjaardag, een nieuw huis of thema's als vrijheid en vergeving. De titel vind ik briljant. Door een tekst te lezen en er op te contempleren geven we betekenis aan de ruimte van de gedeelde ervaring. 

Contempleren is een vorm van mindfulness. We laten onze aandacht rusten en vrij associeren op een zin of woord. We keren met onze aandacht steeds terug naar de tekst als ons anker. Zo doen we nieuwe inzichten op. 

Mindfulness in Arnhem 

In de Mindfulness Training leer je de techniek van contempleren. Het is een oude manier die in vele tradities gebruikt wordt. We gebruiken hiervoor oude bestaande teksten en poëzie. 


Link naar meer over John O' Donahue https://en.wikipedia.org/wiki/John_O%27Donohue

Kim Lokers Mindfulness Arnhem Nijmegen