Outdoor Mindfulness

Natuur, wandelen en mindfulness vormen een werkzaam trio. De Japanners weten dit al een tijd met hun vorm van bosbaden (shinrin-yoku). Er komt, net als bij mindfulness, steeds meer onderzoek beschikbaar naar het in de natuur zijn als bron van welzijn, preventie en herstel. Naast Welzijn op Recept van de huisarts, is Natuur op Recept in de maak en in UK en Canada al onderdeel van de reguliere gezondheidszorg. Van grote filosofen weten we dat wandelen onderdeel van hun routine was. Ons lijf in beweging, het trainen van aandacht en in de natuur onderweg zijn vormen de basis van de outdoor mindfulness activiteiten. 

Leestip: Blogger Jenny van Ik Reis ging mee op pad.  

"We zijn zo graag in de natuur omdat ze geen mening over ons heeft.".      Friedrich Nietzsche 

Ga mee op pad en ontdek in de natuur -opnieuw- jouw natuur. Gun jezelf een vitaliteitsdag in de mooiste landschappen. We wandelen door bos en over de hei tussen de 10 en 15 kilometer. Onderweg werken we met mindfulness oefeningen. 

"I only went out for a walk, and finally concluded to stay out till sundown, for going out, I found, was really going in.". John Muir

Data i.o. 

Locatie Veluwe, Veluwezoom en omgeving

Prijzen 35 euro voor studenten / of leeft van een minimum inkomen, 45 euro is het normale tarief en 55 euro het sponsortarief. Met het sponsortarief bekostigen we de deelname van studenten en mensen die leven van een minimum inkomen. De genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw. 

Interesse? Informatie en opgave mail naar info@kimlokers.nl met je naam, adres en telefoonnummer. We doen met iedereen telefonisch of per zoom een korte check in voorafgaande aan de dag. www.outdoormindfulness.nl 

"With each step, I arrive at my destination.". Thich Nhat Hanh

Fotografie: Isa van Dijk, Kim Lokers, Anouk Mulders, Daniel Versteegh.